You dont have javascript enabled! Please download Google Chrome!
Omega ToursOmega Tours
Forgot password?

Cappadocia

Çmimi : Prej 259€

2 Netë / 3 Ditë

 

 Paket Aranzhman Cappadocia 

Hoteli Kategoria p.p Double Room Single Room Extra Bed
Abras Cave Hotel Cave BB 259€ 320€ 259€
Elaa Cave Hotel Cave BB 289€ 329€ N/A
Dedeli Konak Cave BB 289€ 329€ 279€
Burcu Kaya Hotel 4* HB 289€ 329€ 289€
Dilek Kaya Hotel 4* HB 309€ 365€ 309€
Sacred House
Cave 5* BB
399€
590€
N/A


Shpjegim :

Cave = Hotelet të cilat gjenden në shpellë
BB = Bed & Breakfast      //    Fjetje me mëngjes
HB = Half Board       //      Fjetje me mëngjes dhe darkë

Double Room : Cmimi për person, mirëpo në dhomë duhet të jenë min 2 persona
Single Room : Cmimi për person, dhoma për  1 person
Extra Bed : Cmimi për personin e tretë në dhomë

Çmimi : Prej 315€

3 Netë / 4 Ditë

 

 Paket Aranzhman Cappadocia 

Hoteli Kategoria p.p Double Room Single Room Extra Bed
Abras Cave Hotel Cave BB 315€ 360 N/A
Elaa Cave Hotel Cave BB 315  360€ N/A
Dedeli Konak Cave BB 315 360  315€
Burcu Kaya Hotel 4* HB 315 360 315
Dilek Kaya Hotel 4* HB 339€  399€ 339€
Sacred House
Cave 5* BB
499€
759€
N/A


Shpjegim :

Cave = Hotelet të cilat gjenden në shpellë
BB = Bed & Breakfast      //    Fjetje me mëngjes
HB = Half Board       //      Fjetje me mëngjes dhe darkë

Double Room : Cmimi për person, mirëpo në dhomë duhet të jenë min 2 persona
Single Room : Cmimi për person, dhoma për  1 person
Extra Bed : Cmimi për personin e tretë në dhomë

Çmimi : Prej 315€

4 Netë / 5 Ditë

 

 Paket Aranzhman Cappadocia 

Hoteli Kategoria p.p Double Room Single Room Extra Bed
Abras Cave Hotel Cave BB 339€ 369 N/A
Elaa Cave Hotel Cave BB 339 369 N/A
Dedeli Konak Cave BB 339 369  339€
Burcu Kaya Hotel 4* HB 339 399 339
Dilek Kaya Hotel 4* HB 379€  459€ 379€
Sacred House
Cave 5* BB
579€
919€
N/A


Shpjegim :

Cave = Hotelet të cilat gjenden në shpellë
BB = Bed & Breakfast      //    Fjetje me mëngjes
HB = Half Board       //      Fjetje me mëngjes dhe darkë

Double Room : Cmimi për person, mirëpo në dhomë duhet të jenë min 2 persona
Single Room : Cmimi për person, dhoma për  1 person
Extra Bed : Cmimi për personin e tretë në dhomëDatat e udhëtimit

– Nisja ndërmjet datës 01.11.2018  deri  31.03.2019
– Nisja çdo të premte dhe të shtune
– Me përjashtim të datës 28.12.2019 – 03.01.2019.


Çmimore e tureve opcionale ( shtesë )

Shëtitjet Opcionale
Ekskurzioni
Kohëzgjatja
Çmimi
Info
Red Tour (Tour Clasike)
8 Orë
45€
 • Nisja nga hoteli në orën 09:30,Taksimi i parë me peizazhin e Kapadokisë,vizitë në Devrent Valley.
 • Vizita vazhdohet ne Pashabag ku shihen shkëmbinjët unik në formën e kërpudhave
 • Drekë e organizuar në Avanos.
 • Vizitë në punëtorinë qeramike.
 • Pasdite viztë në Goreme, një muze të hapur, ku shihen mbetjet e kulturës bizantine që datojnë nga shekulli 10 deri në shekullin e 12.
 • Vizita vazhdon në Uçisar që ndodhet në zemër të Kapadokisë, nga shihet e terë Goreme-ja.
 • Kthimi i organizuar në hotel rreth orës 17.30.
Valley of Roses (Lugina e Rozës)
8 Orë
45€
 • Nisja nga hoteli në orën 09:30.
 •  Vizitohet Urgupi dhe mundësinë për të parë me familjen e formave të njohura të nënës së gurit, babait dhe vajzës – simboli zyrtar i Kapadokisë
 • Vizitë në Cavusin.
 • Vizitë në disa nga qytetet nëntokësore,Kthimi i organizuar në hotel rreth orës 17.30.
Flying with a balloon (Fluturim me Balonë) 3 Orë 150€
 • Fluturimi i organizuar me balonë, nga ora 04:00 deri në orën 07:00.

 


 

      Në çmim përfshihen : 
      Bileta e aeroplanit: Prishtinë – Stamboll – Kayseri dhe anasjelltas
      Transferi Aeroport-Hotel-Aeroport
      Akomodime në Hotel
      Shërbimi : Fjetje me Mëngjes
      Asistenca jonë gjatë gjithë kohës
      Të gjitha taksat e Aeroportit 

      Në çmim nuk përfshihen : 
      Eksurzionet tjera opcionale
      Sigurimi nderkombëtar shëndetsorë
      Shërbimet ekstra të Hotelit (Telefoni, Dreka & Darka, Minibar, të gjitha pijet etj)
      Taksat e Qytetit​​ dhe shpenzimet personale 


Cappadocia

Cappadocia është një zonë qe ndodhet në zemër të Turqisë dhe që mbahet ndër zonat më të preferuara nga turistët e huaj. Historia e kësaj zone fillon me Vitët (2500-2000 para erës së re).  Qytetet nëntokësore dhe shkëmbinjtë me gurë vullkanik të quajtur “Pribacalari – Oxhaqe zanash”. Göreme konsiderohet si zemra e Cappadocias,  dhe po ashtu Cappadocia është në UNESCO prej vitit 1985.

Qytetet dhe destinacionet më të rëndësishme në Cappadocia janë Ürgüp, Goreme, lugina Ihlara, Selime, Guzelyurt, Uçisar, Avanos dhe Zelve.
Ndër qytetet nëntokësore që vlen të shohim janë Derinkuyu, Kaymakli, Gaziemir dhe Ozkanak.
Shtëpitë më të mira historike dhe shtëpitë e shpellave për qëndrime turistike janë në Urgup, Goreme, Guzelyurt dhe Uçisar.

Pse të vizitohet Cappadocia

Arsyeja: Ky peizazh shkëmbor është mjaltë i krehur me rrjetet e vendbanimeve të lashta nëntokësore dhe shembuj të shquar të artit bizantin. * * *
Erozioni formoi peizazhin e pabesueshëm të Luginës Goreme, por mijëra vjet më parë njerëzit morën një shenjë nga Nënë Natyra dhe filluan të gdhendnin një dhomë të pabesueshme dhe kompleks tuneli në shkëmbin e butë.
Duke filluar në shekullin e katërt A.D., u krijua një peizazh i urbanizuar, por nëntokësor kulturor.
Shpërthimet e lashta vullkanike mbuluan këtë rajon me hiri të trashë, të cilat u ngurtësuan në një shkëmb të butë të quajtur shtatë tufa-dhjetë metra të trasha.
Era dhe uji shkonin për të punuar në këtë pllajë, duke lënë prapa vetëm elementët e saj më të vështirë për të formuar një peizazh përrallash të kone, shtyllave, majave, kërpudhave dhe oxhaqeve, të cilat shtrihen deri në 40 metra në qiell.

Si të shkojmë :

Qyteti i Göreme është qendra kryesore e vizitorëve për vizitorët në park, edhe pse Nevsehir, Avanos dhe Urgüp gjithashtu kanë objekte turistike.
Këto qytete mund të arrihen me autobus nga aeroporti Kayseri.
Autobusë në distancë të largët gjithashtu drejtohen nga Stambolli dhe Ankaraja në rajonin e Kapadokisë.

Kur të Vizitojmë :

Kapadokia është vendosur në një pllajë të lartë dhe të thatë në mes të Turqisë.
Mundë të themi se ne Kapadokia mund të shkojmë në cdo stinë të vitit.
Rajoni është një nga ata të cilë në verë janë të nxehtë dhe të thatë
ndërsa në dimër ka temperaturë të thatë ( nganjëherë bie dhe dëborë )

Cappadocia

Cappadocia

error: Alert: Faqja është e mbrojtur !!